tw
Bel/mail nu voor een afspraak:

Hein Kaal

Geboren in 1963 en opgegroeid in Amersfoort. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Amsterdam en de Opleiding tot PGA Professional via de Rosendaelse Golfclub ben ik sinds 1990 enthousiast PGA Golfprofessional, allround golfleraar en -coach. Ik ben werkzaam geweest op diverse gerenommeerde golfbanen in Nederland en Duitsland, waaronder Sallandsche Golfclub ‘de Hoek’, Golf & Country Club Winterswijk, Twentse Golf Club, Golfclub De Scherpenbergh en Golf- und Landclub Ahaus. Vanaf 1992 ben ik verbonden aan de Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel en vanaf 2017 tevens bij de Pitch&Putt Golf Doetinchem. Sinds 2019 ben ik 'EASIEST-SWING COACH' in Nederland en Duitsland. Sinds juni 2021 geef ik ook met veel plezier coaching op Golf Club de Breuninkhof in Bussloo.  Bel voor inschrijving op deze lesmogelijkheid met de receptie:  0571-261955 

Met al mijn kennis en ervaring in het Quantumgolf was het niet zo moeilijk voor mij om me aan te sluiten bij het EASIEST-SWING team van Brian Sparks. Iedere golfer krijgt precies de les die hij/zij nodig heeft en die hem/haar ook de werkelijke vooruitgang zal bieden. Bij verreweg de meeste golfers zal het leiden tot een verbetering van het golfspel en tot een versnelling van het leerproces: more fun! 

Een goede GASP (Grip, Aim, Set-up en Position) en de nodige "laws and principles" zijn natuurlijk ook belangrijk en dit wordt altijd goed in de gaten gehouden. Desgewenst wordt hier extra aandacht aan besteed. Ook digitale opnames zullen de les vaak ondersteunen. Als het nodig is, en ALLEEN DAN, gaan wij zoeken naar technische verbetering.

Met plezier eenvoudiger leren en beter spelen is al jarenlang mijn motto en ik ben blij dit te mogen uitdragen!  Bevrijd van eindeloze do's en don'ts kan iedere golfer zich weer met vertrouwen overgeven aan de volledig vrije swing en weer genieten van het prachtige spel, dankzij EASIEST-SWING. In nederigheid ontdekt of her-ontdekt de leerling, met Easiest Swing, deze ontspannen concentratie: "JOY IS THE ESSENCE OF SUCCES". 

Specialisaties:

  • Als EASIEST-SWING coach begeleid ik alle golfers naar de inspanningsloze en energieke swing.
  • Didactisch, technische, pedagogische en psychologische kennis en expertise
  • Golf is "a game of feel, so I mainly approach it the feel way"
  • Functioneel coursemanagement
  • Via heel simpele instructie het innerlijke spel leren te beheersen
  • Dit bepaalt voor minimaal 80% de golf-performance!
  • Het weer eenvoudig maken van het korte spel
  • Het leren uitvoeren en omgaan met "trouble-shots"

 

Hein Kaal.

 

 

 

Pro tips:

De flop shot is handig als u een kleine afstand moet overbruggen en de bal weinig wilt laten rollen.
Alle golfclubs hebben een doel en het is belangrijk dat u zich bewust bent van uw maximale afstand per stok.